De verkiezingsprogramma's vliegen door de ether. Lagere belastingen, hogere straffen, kleinere scholen, grotere arbeidsparticipatie, minder managers en meer handen aan het bed. Deltaplannen voor de vergrijzing en stoomboten vol veel te vroege sinterklaas-cadeaus. Er lijkt in november wat te kiezen.
Wat spreekt u aan? Het 15 puntenplan van de één of de geïntegreerde aanpak van de ander? Bent u gevoelig voor de pakkende one-liners of verdrinkt u in de complexiteit? Kiest u voor de inhoud of de vorm? Maakt u echte analyses of volgt u uw gevoel?

De verkiezingstijd is bij uitstek geschikt om uw politieke kleur te (her)ijken. Dat kan snel en gemakkelijk! Met de stemwijzer slaat u in 15 minuten uw slag. U beantwoordt een reeks vragen en klikklik-morrelmorrel: daar rolt het stemadvies eruit. Wetenschappelijk onderbouwd! Nog een druk op de rode knop en klaar. Makkelijker kan het niet. En nu maar achteroverleunen en wachten of anderen waarmaken wat ze beloven.

Stem slimmer, kies beter! Neem het heft in eigen hand. Schrijf nu uw eigen plan voor de toekomst. Volg Steven Covey's oproep om een omslag te maken. Ga van effectiviteit naar inspiratie! Zet uw mentale intelligentie aan het werk: verwoord uw eigen visie. Waar gelooft u in, wat zijn haalbare doelen? Prikkel uw emotionele intelligentie: vertrouw op uw gevoel, zoek de verloren passie, voel de drijfveren. Durf de rust te nemen om uw spirituele intelligentie te horen: wat zegt uw geweten? Ergens in u woont die oude man of vrouw, dat kleine kind, die zonder veel woorden weten wat goed is en niet. En last but not least: grijp de kracht van uw fysieke intelligentie: welke discipline is nodig om uw visie, passie en geweten te volgen en te voeden?

Kies wijzer. Ontdek uw eigen innerlijke stem.

Ed Grubben september 2006

Deze column is geïnspireerd op de 8ste eigenschap van S. Covey.

 

 

 

 

 


2021: Doorbraken in denken, voelen en doen!
 Lees meerThumbnail 2021

Ed is ook partner van
Mooi werk vraagt om leiderschap
Meer weten? Zie: www.mooiwerk.online

Blog: Corona en jouw verhaal over het nieuwe normaal Lees meer

Wie schrijft die groeit
Schrijven aan je ontwikkeling
 Lees meer

 

 

 

Neem contact op:

Mobiel: 06-518 07 258

Telefoon: 033-457 27 27

Email: info@grubben.net

Linkedin Pagina